Aanbod presentatietips Gratis e-book Over Gaby Referenties Contact

Over Gaby


Na mijn studie psychologie, begin jaren negentig, werkte ik een tijd als ICT consultant. Ik vond presenteren spannend, moeilijk en liet dit het liefst aan anderen over. Ik weet nog goed hoe ik een presentatie moest geven voor een zaal met potentiële klanten, die ik moest overtuigen van de kracht van een nieuw product dat we in de markt aan het zetten waren. Ik begon aan een warrige presentatie, waarbij ik steeds de draad kwijt was, met mijn rug naar het publiek stond en van de zenuwen niet meer wist wat ik vlak daarvoor had gezegd.

 

Wat ik miste, waren de kennis en vaardigheden om op een effectieve manier te presenteren. De jaren erna bleef het geven van presentaties iets dat me veel moeite kostte en waar ik erg tegenop zag.

 

Presenteren heb ik geleerd op een minder voor de hand liggende manier, namelijk door lessen te nemen in improvisatietheater. Ik kan me nog mijn eerste voorstelling herinneren, ik vond het vreselijk om op het podium te staan. De lessen waren echter zo leuk, en de deelnemersgroep werd zo hecht, dat improvisatietheater een belangrijk onderdeel van mijn leven werd. In de jaren daarna verdween door het vele spelen langzaam mijn podiumvrees. Voor publiek staan, inspelen op suggesties van toeschouwers, een geïmproviseerde monoloog houden, het ging me allemaal steeds makkelijker af.

 

Van het een kwam het ander. Voorstellingen voor vrienden en bekenden werden voorstellingen voor bedrijven. Ik trad op als dagvoorzitter bij congressen, leidde paneldiscussies en maakte theatervoorstellingen waarin ik de boodschap van een organisatie vertaalde in een verhaal. Van iemand met podiumvrees, werd ik iemand die zich thuis voelt in de schijnwerpers.

 

Ik volgde een trainersopleiding en leerde didactische methodes om in een aantal heldere stappen nieuw gedrag aan te leren. Na mijn opleiding begon ik met het geven van trainingen, om anderen te helpen beter te presenteren.

 

Door de combinatie van mijn trainersopleiding, mijn theaterervaring en de ervaring die ik opdeed met de deelnemers aan mijn trainingen, kreeg ik steeds meer zicht op de valkuilen waar professionals tegenaan lopen bij het geven van presentaties. Ik ontwikkelde een methode, om in drie stappen een overtuigende presentatie te geven.


Om je de lange weg te besparen die ik zelf heb afgelegd om op een inspirerende manier voor publiek te staan, laat ik je in mijn e-book kennis maken met mijn methode. Je kunt het e-book hier gratis downloaden.

Gaby Agsteribbe